En god mellomstasjon!

12 07 2010

De siste dagene har igrunn bestått av sykling, ferje, sykling, slå-på-tunnel-lys, slå-av-tunnel-lys, mat, ferje, sykling, tissepause, sykling. Og det har igrunn ikke vært de store forandringene idag heller, bortsett fra at vi hadde et mål i det fjerne da vi sto opp til regn og vind i morges, om en varm dusj, et ordentlig do, ei tørr seng og et herremåltid på Sømna. Men det var lenge til da.. Først ringte klokka 05.30(et resultat av forhandlinger kvelden i forveien), deretter pakking på reserfart (ny rekord 50 min, inkl. frokost). Full fart innover til Sandnessjøen, hvor det ble bollefest på shell i hver vår solstol (under tak vel og merke pga sterk nedbør). Etter en rask vurdering på om tankbilsjåføren kanskje ville ta med bagasjen vår til Sømna, noe vi konkluderte med at han sikkert ikke ville, suste vi avgårde til første ferjeleie på Tjøtta. Suste faktisk så raskt at vi nesten gikk glipp av to SVÆRE elger som sto rett ved veien. Men vi fikk da sett litt på hverandre, før de snudde rumpa til å stakk. Rakk ferja fint, og etter NØYE vurdering av ferjetider, fant Bodil ut at hvis vi syklet VELDIG fort de to milene på andre siden, så rakk vi akkurat neste ferje og kom frem 10 min tidligere enn om vi tok den om Vega.  Kjempe forslag, helt til de 2 milene var tatt i reserfart, uten tid til å stoppe å kjøpe mat, hvilket vi burde og vi skrensa inn på ferjeleie å oppdaget en liten avlesning feil, og vi måtte vente i 1 og halv time på neste ferje. Stemning!

Etter ankomst Brønnøysund-sida og gledlig møte med Linn-Kristin og Torbjørn (fine venner av Rakel), begynte det å blåse kraftig opp, og på lite mat og slitne bein så tok det ikke lang tid før humøret og motet begynte å dale i feil retning. En rask klemme-runde og vurdering av silo- slått til Jakob (Fin venn av Bodil og Rakel) ble gjennomført, før siste stykke fra Brønnøysund til Sømna ble tatt. En helt vannvittig til vind, og tingenes tilstand på mat-, vær- og beinfronten, pluss at vår godeste venn Rakel blåste av veien med sykkel og full oppakking, førte til at «Heimgården taxi»» ble leid inn for skyss, inn til nattens camp. Et særdeles godt valg.

Tilbakelagt distanse idag er 11,7 mil, 2 ferjer, 2 timers venting på ferje (Ja, vi er litt lei av ferjer).

Men her på Sømna har vi det fint skal dere vite, og planen for morgendagen går stort sett ut på å ligge på sofaen å bygge muskler, for vi skal ha FRIDAG!!


Handlinger

Information

4 responses

13 07 2010
Mor og far Kvakland

Høres ut for at dere trenger en dag på sofaen i det Bybergske hjem. Håper dere får orden på solbrenthet, såre rumper, ømme lår og verkende knær. Det blir med dere som med damene som føder: «-når det hele kommer på avstand, var det en HERLIG opplevelse, bare helt fantastisk!!!» Her er det nattevakt på en stille fødeavdeling (bare mor Kvakland, far Kvakland ligger vel i sin dypeste søvn…. ). Skal jeg forvente middagsønske til helga, eller kan kokken servere fritt etter eget ønske? God tur videre. Husk solkrem, Bodil. Tidligere erfaringer skulle vekke tanken om at solkrem er lurt å bruke…!

13 07 2010
Solveig

Er så imponert!!! Et spørsmål: hvordan blogger dere??

13 07 2010
Svein-Åge

Dåkk e SPREK!! Nyt fridagen!! Kom over denn her som d kainn vær greitt å vær obs på når dåkk nerme dåkk: http://www.adressa.no/nyheter/nordtrondelag/article1503961.ece

13 07 2010
Norge på langs

Haha, for et fantastisk klipp Svein-Åge.. Vi lo høyt og lenge.
Til nå så har vi lagt inn dagsrapporter fra mobilen, også har vi lasta opp bilder når vi har passert en data hos kjentfolk eller andre alternative steder.. Funker fjell:)

Legg igjen en kommentar